Duurzaam verwarmen (en koelen) met een warmtepomp.

Energie verbruik is naast de financiering vaak een van de grootste kosten posten van een huishouden. Om uw huis te verwarmen en van warm tapwater te voorzien gebruikt men vaak nog een cv ketel op aardgas. Aardgas is vandaag de dag duur qua afgegeven energie en word in de toekomst alleen nog maar duurder. Een oplossing om uw woning (duurzaam) en energiezuinig te verwarmen (en koelen) is een warmtepomp.

Een warmtepomp= Duurzame techniek
Duurzaam opgewekte elektriciteit is CO2-neutraal en draagt daarmee bij aan het klimaat Bij gebruik van duurzaam opgewekte elektriciteit zijn warmtepompen de enige mogelijkheid om CO2 neutraal te verwarmen.

Nieuwbouw

Als u bij nieuwbouw kiest voor een warmtepomp kunt u zelfs een aardgasloze woning bouwen. Dit scheelt u onder meer de aanleg van de gasleiding en bovendien uw vast recht per maand voor een aardgas aansluiting. Ook kunt u uw verwarming systeem tijdens de bouw van uw woning precies aanpassen op een warmtepomp om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Dit kan het beste op laag temperatuur verwarming (LTV). Gaat u nieuwbouwen en kiest u voor een warmtepomp? Betrek ons zo vroeg mogelijk bij het traject om uw verwarmingssysteem zo goed mogelijk aan te passen aan de warmtepomp voor een optimaal, comfortabel en duurzaam resultaat.

 

Bestaande situaties/renovatie:

Ook in bestaande bouw en bij renovatie is het zeer goed mogelijk om over te gaan van een cv installatie naar een warmtepomp systeem. Wij kijken samen met u wat uw wensen zijn en de mogelijkheden om zonder te veel aanpassingen uw woning of bedrijfsruimte te verduurzamen en een zo goed mogelijk klimaat te creëren.

Waarom een warmtepomp van Heutink?

Heutink technische services heeft al meerdere woningen en panden verwarmt met een warmtepomp. Het type warmtepomp wat gebruikt word is een lucht/water warmtepomp. Wat hier aan een voordeel is dat er geen dure bron nodig is wat u al gauw duizenden euro’s kan schelen op uw installatie. De verschillen in de rendementen tussen een water/water (aardwarmte) warmte pomp en een lucht/water warmtepomp zijn vandaag de dag zeer klein, mede door  het gunstige klimaat in ons land. U kunt dus het hele jaar door uw woning en tapwater verwarmen tegen een zeer gunstig rendement.

ISDE subsidie regeling:

Nog een voordeel als uw kiest voor een warmtepomp is dat u via de RVO een subsidie kan krijgen op de aanschaf en installatie van uw warmtepomp van minimaal €2300,- Heutink technische services helpt en begeleid u in de aanvraag van uw subsidie regeling.

 

Nul op de meter:

Wij kunnen u samen met onze leverancier begeleiden in het behalen van een nul op de meter woning. Als u kiest om u huis of (bedrijfs) pand te voorzien van zonnepanelen is het mogelijk om een berekening te laten maken van het energiegebruik van uw warmtepomp. Het is dan mogelijk om een energie neutrale woning of ruimte te maken. Zeker in de toekomst wanneer het minder aantrekkelijk word om energie terug te leveren is het zaak om uw systemen op de juiste manier op elkaar af te stemmen. Wij adviseren u graag voor het kiezen van het juiste syteem.